• Dirigent

reyer

Van huis uit is Reyer Ploeg (11 december 1957) bouwkundige, evenals zijn vader en grootvader. Hoewel hij de opleiding bouwkunde afmaakte, bleek dat niet zijn beroep te worden. Hij begon aan een studie aan de Vrije Pedagogische Academie in Zeist, waarna hij in Hilversum aan de Vrije School aldaar aan het werk ging. Later  werkte hij op middelbare scholen in Zeist, Soest en Haarlem. Daar was hij muziekdocent en als zodanig  verantwoordelijk voor de daar bestaande koren. Met deze koren zette hij aansprekende producties op de planken,  waaronder Dido en Aeneas van Purcell, de Krönungsmesse van Mozart, het Requiem van Fauré, the West Side  Story van Bernstein, The Mass for Peace van Jenkins en een zelfgeschreven cantate Songs for Tomorrow.

Tijdens het werk in Haarlem behaalde Reyer Ploeg in 2000 zijn conservatoriumdiploma schoolmuziek en koor directie. Toen in Haarlem een studentenkoor werd opgericht, nam hij zonder aarzeling de muzikale verantwoordelijkheid op zich.

Thans werkt Reyer Ploeg als opleidingshoofd en hoofdvakdocent van de Opleiding docent muziek aan de Hogeschool Leiden. Hij is ook voorzitter van de Vereniging Leraren Schoolmuziek; en uiteraard dirigent van het Haarlems Studenten Koor, waarvoor hij ook componeert.