Herfstconcert ging niet door

Onderstaand bericht was ons plan, maar viel helaas in duigen. Door de corona-maatregelen mag er niet gezongen worden.

Maar wie weet, bij gelegenheid doen we het alsnog. Lees dit uit nostalgie of vanuit hoop op de toekomst. Op 7 november 2020 zou het koor twee concerten geven in de Oosterkerk te Haarlem. Het eerste concert van 18:30 tot 19:40, het tweede concert van 21:00 tot 22:10.

Tijdens de concerten worden de coronamaatregelen gehandhaafd, zodat iedereen veilig kan genieten van het concert. Voor het coronabeleid klik hier

Repertoire

De twee concerten verschillen niet veel van elkaar. Bij het eerste concert wordt Cantique de Jean Racine van Fauré gezongen en bij het tweede concert wordt Ave verum Corpus van Camille Saint-Saëns gezongen door het HSK. Het HSE zingt bij het eerste concert Magnificat van Reyer Ploeg en bij het tweede concert Magnificat van Arvo Pärt. Verder worden dezelfde stukken gezongen.

Namelijk door het HSK Salve Regina van Francis Poulenc, Magnificat van Hendrik Andriessen en een wereldpremière. De wereldpremière, In Paradisum, is gecomponeerd door één van onze bassen: Gerben Rebel.

Het HSE zingt naast een Magnificat ook Quatre Motets van Maurice Duruflé.

Het koor zal begeleid worden door Joop van Goozen op de orgel.

Kaarten

Het HSK is blij dat het verwarmende stukken kan delen met een publiek in deze tijden. Komt u meeluisteren? U bent van harte welkom in de Oosterkerk op 7 november om 18:30 of om 21:00. Kaarten kunt u van tevoren bestellen, klik hier. De kaarten kosten 15,- euro per stuk.