• door BasDV geplaatst in Nieuws

  Inspirerend!

  INSPIREREND EN AMBITIEUS

   

   

  Het project GRIEF AND CELEBRATION 12 juni jl. is door zowel publiek als koor een fantastische ervaring geweest. Voor de pauze was het koor in het zwart en bezongen zij de dood met het Stabat Mater en Requiem. Vooral het Dies Irae van Shchetynsky is meermalen geprezen om zijn onnavolgbaar prachtige compositie. 
  Na de pauze was de koor in het wit en werd LIFE voor het eerst ten gehore gebracht. De dichters zaten vooraan om te horen hoe de intentie van hun tekst was omgezet in de compostie die poogt om de veelheid, de orde en de chaos van het leven te omvatten. De passende choreografie en volle koorklank maakten dit ook het tweede deel tot een groot succes. Recensist Ynske is in het Haarlems Dagblad enthousiast over de saamhorigheid en de liefde voor muziek die het koor uitstraald. Lees hier de recensie.

  Bij het uitdelen van de bloemen werden, naast alle dichters, ook de componisten en de koorleden in de schijnwerpers gezet. Na de staande ovatie en het slotapplaus had het koor nog een verrassing voor het publiek in petto. Samen met de Haarlemse band Baptist hebben zij een speciale versie van Absolut geschreven door Matthijs Koster uitgevoerd. Daarna kon iedereen opgaan in het feest gedruis en werd er geproost op de prachtige avond, de muziek en het leven in het algemeen. 

  Schrijf een reactie

  Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden.
  Verplichte velden zijn gemarkeerd *

  *
  *

  Meedoen of komen kijken?

  Op de hoogte blijven?