• door Bestuur HSK geplaatst in Concerten

Kerstconcert 2019: A Ceremony Of Carols

Het Haarlems Studenten Koor viert kerst!

Het Haarlems Studenten Koor is weer terug voor een nieuw concert. Op vrijdag 20 december zal in de Oosterkerk in Haarlem het kerstconcert A Ceremony Of Carols plaatsvinden. Nergens ter wereld lijkt er zoveel kerstmuziek geschreven te zijn als in Engeland om de kerst feestelijk te kunnen vieren, daarom zou dat dan wel moeten betekenen dat in Engeland de kerst het meest feestelijk gevierd wordt. Een reden voor het Haarlems Studenten Koor om deze feestvreugde met iedereen te delen.

Centraal in ons concert staat A Ceremony of Carols van Benjamin Britten, bewerkt voor gemengd koor en harp. Harpiste Eva Tebbe zal het koor begeleiden. Naast dit feestelijke werk zingt het HSK een aantal a cappella liederen van moderne Britse en Amerikaanse componisten: Ward Swingle, Morten Lauridsen, Alexander l’Estrange, Jonathan Dove, Will Todd, Francis Pott en Herbert Howells. Britten schreef A Ceremony of Carols immers tijdens zijn boottocht van Amerika naar Engeland. In ons concert zullen we samen met het publiek een aantal bekende Carols zingen, zodat we samen extra feestelijk de kerstperiode in zullen gaan.

Nieuw in het concert is dat wij dit jaar zullen experimenteren met de input van een solistenkoor: het Haarlems Studenten Ensemble. Het HSE bestaat uit verschillende koorleden die wat meer uitdaging wilden binnen de bestaande repetities en concerten en deze solisten zullen verschillende stukken op zich nemen. Ook zullen wij met dit programma weer, net zoals bij onze winterconcerten aan het begin van dit jaar, bij een tehuis langskomen om het feestelijke programma te delen met mensen die normaal gesproken niet naar onze concerten zouden kunnen komen.

Zo wil HSK meer dan een concert geven. HSK wil kerst met zoveel mogelijk mensen vieren met feestelijke liederen. Komt u de kerst ook met ons vieren? Kom dan op 20 december om 20.00 uur naar de Oosterkerk in Haarlem

Tickets op http://tickets.haarlemsstudentenkoor.nl
    Kaarten zijn 15 euro, onder de 26 jaar 10 euro.
    Aanvang: 20.00
    Oosterkerk, Zomerkade 165, 2032 WC Haarlem