Wij zoeken nieuwe koorleden!

Het Haarlems Studenten Koor is op dit moment op zoek naar nieuwe leden voor het koorjaar 2019/2020. Op dit moment zijn wij vooral op zoek naar sopranen en bassen maar iedere stemgroep is welkom om volgend jaar mee te doen.

Waarom zou je eigenlijk in het Haarlems Studenten Koor willen zingen?
    – Je zingt elke donderdagavond met een groep gezellige jonge mensen uit Haarlem en omstreken. Natuurlijk een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen.
    – Zingen in een koor is een uitdaging! Het leren van nieuwe stukken, lezen van bladmuziek, het werken aan samenklank en het neerzetten van prachtige concerten zijn allemaal redenen die het zingen in een koor zo leuk maken!
    – Naast het zingen in een koor kan je ook meedoen aan verschillende activiteiten buiten de repetities. Zo worden er spelletjesavonden en een bonte avond gehouden. Ook gaat het koor elk jaar met elkaar op reis. Dit jaar is er ook weer een buitenlandreis waar je je voor kan aanmelden. Ook is er elke donderdagavond na de repetitie de mogelijkheid om samen te borrelen.

Hoe ziet het volgende koorjaar eruit?
    Wij beginnen het koorjaar met de voorbereidingen op het winterconcert 2019/2020 wat in het midden van december zal worden uitgevoerd. Hier zullen wij o.a. de Ceremony Of Carols van Benjamin Britten uitvoeren. Ook zullen er verschillende stukken van moderne Engelse componisten gezongen worden die passen binnen de advent-tijd. Natuurlijk mogen enkele klassieke carols niet ontbreken! Tussendoor werken wij ook samen aan een uitvoering van “De Liefdebeurs”, meer informatie daarover volgt nog.

De tweede helft van het jaar start aan het begin van februari met de voorbereidingen op het zomerconcert 2020 wat begin juni zal worden uitgevoerd. In dit concert staan het Requiem van Fauré en het Magnificat van Arvo Pärt centraal. Ook zullen hier nog andere stukken aan toegevoegd worden. Gedurende deze periode zal er ook weer een dinerconcert gegeven worden!

Nieuw dit jaar is dat je je op projectbasis kan opgeven voor één van de twee projecten. Hierdoor ben je vrij om het eerste of het tweede half jaar iets anders te proberen. Ook zullen wij dit jaar starten met een solistenkoor. Wanneer je denkt meer uitdaging aan te kunnen en moeilijkere stukken wilt proberen kan je op auditie komen bij onze dirigent, en samen met enkele andere koorleden solo’s op je gaan nemen.

Wij zingen iedere donderdagavond van 19.30 tot 22.00 in de Jansstraat 33, en we beginnen ons nieuwe koorjaar weer vanaf 5 september. Ben je 17 jaar of ouder en lijkt je het wat om vanaf dan met ons mee te zingen?
    Meld je dan nu aan door een mailtje te sturen naar: [email protected]
    Geef daarbij je naam, leeftijd, woonplaats en (mogelijke) stemgroep aan.