• door Bestuur HSK geplaatst in Geen categorie

  Winterconcert 2019

  Haarlems Studenten Koor
  o.l.v. Reyer Ploeg
  “De Vier Temperamenten”

  Het Haarlems Studenten Koor onder leiding van dirigent Reyer Ploeg gaat voor de reeks winterconcerten in januari op bezoek bij verschillende zorginstellingen in Haarlem. Op 17 januari zingt men in de Janskliniek, op 24 januari in het Reinaldahuis en op 31 januari wordt er gezongen bij Nieuw Unicum. Het idee kwam voort uit de behoefte om ieder die door verschillende redenen niet bij concerten kan zijn, tegemoet te komen om hen kennis te laten maken met de muziek van het Haarlems Studenten Koor.

  In de Griekse oudheid stonden de temperamenten voor vier persoonlijkheidstypen: het sanguïnische, flegmatische, cholerische en melancholische temperament. Deze vier oude typen hebben tot in het begin van de 20e eeuw een rol gespeeld in de geneeskunde, maar hebben ook veel effect gehad op de kunsten en voornamelijk de muziek. Tijdens deze reeks concerten van het Haarlems Studenten Koor kom je de temperamenten tegen met stukken uit de Engelse Renaissance door o.a. John Bennet en John Dowland, in de Duitse Romantiek door o.a. Brahms en Mendelssohn en zelfs in het moderne werk van Heinz Kratochwil: het stuk “Die Vier Temperamente”. Kom deze temperamenten ook mee voelen en beleven tijdens de concerten op 17, 24 en 31 januari!

  Janskliniek
  Ridderstraat 32, Haarlem
  Donderdag 17 januari 2019

  Reinaldahuis
  Leonard Springerlaan 1, Haarlem
  Donderdag 24 januari 2019

  Nieuw Unicum
  Zandvoortselaan 165, Haarlem
  Donderdag 31 januari 2019 (Beperkt aantal plekken beschikbaar, meld je aanvia [email protected] om zeker te zijn van een plek!)

  Aanvang: 19.00
  Entree: Gratis/vrijwillige bijdrage

  Deze concerten worden mede mogelijk gemaakt door Stichting RCOAK.

  U kunt op dit artikel geen reactie achterlaten..

  Meedoen of komen kijken?

  Op de hoogte blijven?