• door Bestuur HSK geplaatst in Concerten, Geen categorie

Zomerconcert 2019

Het Haarlems Studenten Koor is terug met een nieuwe voorstelling over de tijd. In de voorstelling “HSK Maakt Tijd!” gaat het over tijdsdruk, tijdsbeleving en tijdsloosheid.  Dit alles wordt omgezet in zowel muziek als in theater.

Chronos en Kairos komen uit de Griekse Mythologie en gaan over twee vormen van tijdsbeleving; Chronos staat voor de lineaire, meetbare tijd. De tijd waarin we doel- en resultaatgericht te werk gaan en de tijd waarvan we altijd te weinig hebben. Bij Kairos gaat het daarentegen om de innerlijke tijdsbeleving. Het gaat om een gevoel van tijdsloosheid of in het moment zijn. Chronos en Kairos zijn beide waardevolle tijdsbelevingen; het gaat het om het vinden van de juiste balans. Een balans tussen innerlijke tijd en lineaire tijd, de balans tussen actie en bezinning. Toch is vooral Chronos in onze westerse wereld aanwezig. Kairos staat soms erg ver van ons af. Vrije momenten worden al snel opgevuld met televisie, social media en games. Agenda’s staan vol met afspraken en iedereen roept dat ze het zo druk hebben. De reden voor het HSK om TIJD te maken.

Voor deze muziektheater voorstelling werkt het Haarlems Studenten Koor samen met o.a. Marius Bruijn, theatermaker en acteur in deze voorstelling, en met Joshua Aaron voor de muzikale begeleiding en soundscapes. In de voorstelling wordt een bewerking gebruikt van de tekst “De Denderende Tijd” van Floor Leene van het Nieuw Utrechts Toneel. Deze toneelpassages worden gespeeld door de koorleden zelf. Natuurlijk wordt er weer veel gezongen. U kunt stukken van Ola Gjeillo, Eric Whitacre en Morten Lauridsen horen over het thema tijd en geheel volgens traditie vindt er weer een wereldpremière plaats van onze dirigent Reyer Ploeg. Een voorstelling waar voor u de tijd toch wellicht te snel gaat!

Maakt u ook Tijd voor ons? Kom dan 14 en 15 juni om 20.15 naar de Doopsgezinde Kerk in Haarlem.

Kaarten zijn nu te koop
    Normale kaarten: €15,-
    Onder 26 jaar: €10,-

Facebook event voor 14 juni:
    Facebook event voor 15 juni vindt u hier.

Deze concerten worden mede mogelijk gemaakt door:
    Het Haarlemsche Muziekfonds
    VSB Fonds