• door BasDV geplaatst in Nieuws

  Voorjaarsconcert 2013

  Zaterdagavond 9 maart 2013 20.15 uur zingen we het Requiem van Guiseppe Verdi in de St. Bavo kathedraal aan de Leidsevaart te Haarlem.

  De Messa da Requiem van Giuseppe Verdi is een muzikale toonzetting van de rooms-katholieke begrafenismis. Het is voor het eerst uitgevoerd op 22 mei 1874 om de eerste verjaardag van de dood van Alessandro Manzoni te herdenken, en Italiaanse dichter en novellist die zeer werd bewonderd door Verdi. Het stuk wordt soms ook het Manzoni Requiem genoemd. Een gemiddelde uitvoering duurt 85–90 minuten.

  Het Requiem is geschreven voor een groot orkest bestaande uit drie fluiten (de derde fluit dubbelt op piccolo), twee hobo’s, twee klarinetten, vier fagotten, vier hoorns, acht trompetten (waarvan vier buiten het toneel spelen gedurende het Tuba mirum), drie trombones, een ophicleïde (een verouderd instrument dat gewoonlijk wordt vervangen door een tuba in hedendaagse uitvoeringen), pauken, grote trom, en strijkers.
  Er is ook een kwartet van solozangers (sopraan, mezzosopraan, tenor en bas), alsook een dubbel koor. Vanwege de enorme hoeveelheid zangers die koor dient te bevatten zingt het Haarlems Studenten Koor samen o.a. Collegium Musicum Leiden.

  Schrijf een reactie

  Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden.
  Verplichte velden zijn gemarkeerd *

  *
  *

  Meedoen of komen kijken?

  Op de hoogte blijven?